VacuTherm

Inovativni oblik aerobnog treninga

Naši uređaji

VacuTherm uređaji predstavljaju inovativni oblik aerobnog treninga. U borbi protiv pretilosti aerobni je trening neizostavna karika, a čine ga bilo koje tjelesne aktivnosti koje aktiviraju velike mišićne skupine čime se povećava broj otkucaja srca. Takve su aktivnosti primjerice trčanje, bicikliranje, brzo hodanje, aerobik i sl.

Postižemo u kratkom vremenu zadivljujuće rezultate.

VacuTherm traka

Potiče kožu na obnovu, čini je čvršćom i daje ugodan osjećaj topline. Infrared u našim uređajima nalazi se na udaljenosti optimalnoj za korisnika. Ubrzava topljenje masti, metabolizam i mršavljenje te izbacivanje viška vode iz organizma.

VacuTherm bicikl

Za sve one koji imaju bolove u leđima te ljudima s viškom kilograma. Specijaliziran je za sagorjevanje masti, stjecanje kondicije i mršavljenje te zatezanje kože.

VacuTherm roller

Infrared zagrijava tkivo, mišiće, kosti i zglobove. Masažni tretman koji izbacuje višak vode iz organizma, opušta mišiće, uspješno rješava problematiku dijastaze trbušnih mišića i radi limfnu drenažu te zateže kožu. Pruža kompletnu masažu tijela.

Nutricionistički Boost

Uz naš stručni nadzor, nemate puno brige.

Pripremiti ćemo za sve naše članove plan prehrane koji odgovara Vašim potrebama i stilu života – bez pretjerivanja 😉

Terapijski učinci infracrvenog zračenja Training

Infracrveno zračenje (IC) ljudskom je oku nevidljivo, a na koži se osjeća kao blaga toplina. IC zračenje generira Sunce. Mnoge drevne terapije koristile su Sunčevu svjetlost u svrhu zacjeljivanja rana i ublažavanja bola. U fizikalnoj medicini koriste se infracrvene svjetiljke te takva vrsta terapije predstavlja oblik termoterapije.

VacuTherm uređaji koriste infracrvene lampe proizvođača Philips, a nalaze se sprijeda te s bočnih strana uređaja. IC zrake ubrzavaju proces mršavljenja tako što djeluju na pohranjene masne stanice ispod kože – omogućavaju njihovo uklanjanje prirodnim mehanizmom uklanjanja otpadnih tvari iz organizma.

Fiziološki efekti infracrvenog zračenja

  • kapilarna vazodilatacija = poboljšava lokalnu mikrocirkulaciju = poboljšava oksigenaciju tretiranog tkiva
  • ubrzava metabolizam tkiva
  • potiče znojenje, a time i izlučivanje toksina
  • stimulacija termoreceptora smještenih u koži

Dodatni učinci infracrvenog zračenja Training

  • Ublažavanje bolova
  • Opuštanje mišićnog spazma i krutih zglobova
  • Ublažavnje edema
  • Ubrzava zacijeljenje ozljeda

Terapijski učinci vakuuma

U fizioterapiji vakuum se primjenjuje u obliku tzv. cupping masaže koja djeluje tako da potakne protok krvi i limfe.

Stalna izmjena negativnog tlaka vakuuma i pozitivnog, atmosferskog tlaka izravno utječe na elastična svojstva stijenke krvnih žila, čime vakuumska tehnologija, koja krasi ove uređaje, poboljšava cirkulaciju trupa i donjih ekstremiteta – regije koje su inače posebno sklone skladištenju masnoga tkiva.

Također, vakuum omogućava sagorijevanje masnih naslaga u području trbuha, bedara i stražnjice.